Tijdens de lintjesregen op 26 april jl. ontvingen onze vrijwilligers Greet Hoffman en Piet Schipperheyn een onderscheiding! Beiden ontvingen een Koninklijke onderscheiding als lid in de Orde van Oranje Nassau voor hun verdiensten.

Greet Hoffman

Lintje_GreetHofman_2evanrechtsGreet Hoffman (op de foto 2e van rechts) is bij De Hart&Vaatgroep vrijwilliger op het gebied van belangenbehartiging van hart- en vaatpatiënten. Zij initieerde de cardioziekenhuisbezoekgroep in het Westfriesgasthuis in Hoorn en het succesvolle Hart&Vaatpunt in datzelfde ziekenhuis. Daarnaast is Greet onder andere collecteorganisator bij de Hartstichting, vrijwilliger bij het Woonzorgcomplex De Oever te Spierdijk en lid van de cliëntenraad van het Westfriesgasthuis. Greet ontving haar onderscheiding uit handen van burgemeester Posthumus in het Gemeentehuis van De Goorn.

Piet Schipperheyn

Lintje_PietSchipperheynPiet Schipperheyn is voorzitter van De Hart&Vaatgroep regio Oost Brabant. Ook hij ontving zijn onderscheiding vanwege zijn vele verdiensten voor de maatschappij. Zo is Piet al ruim 32 jaar voorzitter nationale bond EHBO te Arnhem. Hij verzorgt jeugd EHBO-lessen op scholen en reanimatieworkshops op bedrijven. Verder is Piet in Bemmel vooral bekend vanwege zijn inspanningen voor volleybalvereniging Kidang. Ook is hij onder andere bestuurslid van de Stichting Ponymarktcommissie en voorzitter van de Buitenzorg Kortebaandraverij geweest. Piet krijg zijn lintje opgespeld door burgemeester Schuurmans-Wijdeven van de gemeente Lingewaard.

 

Gefeliciteerd, Greet en Piet, met jullie onderscheiding!