Afgelopen zaterdag hielden wij onze eerste Ledendag. Bijna tweehonderd leden en vrijwilligers waren aanwezig in het Utrechtse Spoorwegmuseum. We vonden het ontzettend fijn en waardevol om hen te ontmoeten en te horen wat hun behoeftes en wensen zijn. Deze input kunnen we weer kunnen gebruiken voor onze producten en diensten. Als ik één woord mag geven om de dag te benoemen, dan is het betrokkenheid.

Leden, vrijwilligers en bureaumedewerkers hadden hetzelfde doel en dat merkte je. Wat een energie, nieuwsgierigheid en openheid ging er die zaterdag door de exporuimte van het Spoorwegmuseum. Het mooie was dat iedereen opeens voelde waar we het met elkaar voor deden en wat er zo belangrijk is; mensen met een hart- en vaataandoening en hun naasten het leven laten leiden wat zij willen.

DSC_0484

Zo vertelden de jongere hartpatiënten Lynn en Merel wat de TEAMHartvrienden app heeft bijgedragen aan hun leven: “We hebben nu vriendinnen die hetzelfde voelen en hebben én dat is enorm fijn. Zonder de app hadden we hen nooit ontmoet”.

Ook veel partners van hart- en vaatpatiënten gaven aan behoefte te hebben om te praten over wat het is om naasten te zijn. Hier konden we mooi vertellen over ons project Naasten in Beeld. Het afgelopen half jaar hebben wij onderzocht tegen welke problemen naasten aanlopen en welke ondersteuningsbehoeften zij nodig hebben. Dit jaar gaan we dan ook voor hen een aantal zaken organiseren. Te beginnen met een Naastendag in april.

DSC_0545Verder kregen we op de Ledendag van verschillende leden te horen dat ze de aandacht voor vaataandoeningen wat ondergesneeuwd vinden. Hier gaan we nog eens goed naar kijken. We doen al veel voor vaatpatiënten, maar misschien niet altijd zichtbaar. Dus dat laten we zeker de komende tijd meer zien in bijvoorbeeld in ons lifestylemagazine Vida.

Het was enorm fijn dat we dit afgelopen zaterdag met elkaar konden delen. Het voelde dan ook goed om afsluitend met elkaar te proosten op een mooie toekomst én het leven. Hierbij doe ik dit ook met jou.DSC_0701

 

Proost!

Anke Vervoord,

Directeur van De Hart&Vaatgroep