Maandag 18 september organiseert De Hart&Vaatgroep in samenwerking met de Diagnosegroep Trombose een vragenuur over trombose. Via de Diagnosegroep  is er een live verbinding met professor Saskia Middeldorp, internist in het AMC in Amsterdam en hoogleraar inwendige geneeskunde. Ze heeft zich gespecialiseerd in trombose en longembolie.

Haar interesse in wetenschap ontstond tijdens haar opleiding tot internist. “Toen pas merkte ik hoe belangrijk wetenschap is om je patiënten optimaal te kunnen behandelen en informeren. Ik vond het bovendien heel leuk om antwoorden te zoeken op concrete vragen van mijn patiënten.”

Hart- en vaatziekten bij vrouwen

Saskia werkt aan een groot project, gefinancierd door de Hartstichting, waarbij ze onderzoek doet naar de risicofactoren voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. “We proberen beter te voorspellen welke vrouw een trombose of longembolie krijgt. We kijken daarbij naar de invloed van bijvoorbeeld de anticonceptiepil. En nieuw is dat we ook kijken naar hormoonstoornissen, zoals PCOS, vroege overgang of complicaties tijdens de zwangerschap.”

Vragenuur

Maandag 18 september om 20.00u kun je live je vragen stellen aan Saskia via de Facebookgroep Trombose. Meld je vast aan voor deze Facebookgroep. Je krijgt dan een melding van Facebook op het moment dat het het vragenuur van start gaat.

De Diagnosegroep Trombose is een van de diagnosegroepen van De Hart&Vaatgroep. Mensen delen er tips, wisselen ervaringen uit, stellen vragen en blijven op de hoogte van activiteiten.
Het zijn besloten groepen waardoor alleen leden van de groep de berichten kunnen lezen. Het lidmaatschap wordt goedgekeurd na het beantwoorden van een messengerbericht, dus houd je Facebookinbox in de gaten.