Twee vrijwilligers van De Hart&Vaatgroep brachten het patiëntenperspectief onder de aandacht in de ‘Hart, vaten- en longen’-uitgave van Pulse Media Group. Deze werd onlangs als bijlage gedistribueerd bij Trouw.

De 65-jarige René Ligthart werd geboren met slechte hartkleppen en werd al op zeer jonge leeftijd voor het eerst geopereerd. Vele operaties en twee kunstkleppen later is hij voor de rest van zijn leven gebonden aan antistollingsmiddelen. De mogelijkheid om zelf zijn INR-waarde te meten door middel van een vingerprik was daarom voor hem een enorme uitkomst. Hij vertelt hier meer over op pagina 9.

In 2006 werd bij Hans Kortleve (68) de zeldzame longaandoening idiopathische pulmonale fibrose geconstateerd. Toen hij twee jaar geleden hoorde dat er ‘niets meer aan te doen was’ werd hij doorverwezen naar een specialist. Samen met haar kwam hij tot een behandeling die past bij zijn levensstijl, zodat hij de kwaliteit van de tijd die nog rest zo hoog mogelijk kan houden. Lees het interview op pagina 10.

De uitgave is hier te downloaden.