Onderzoeker VUmc Astrid Bosma

Onderzoeker VUmc Astrid Bosma

Ik weet hoe het is om te werken met een chronische ziekte. Wat voor mijn collega’s vanzelfsprekend of makkelijk is, kan voor mij soms een hele uitdaging zijn. Door mijn chronische ziekte – diabetes type 1 met complicaties – heb ik een grote omslag moeten maken in mijn carrière. De afgelopen jaren leerde ik steeds beter hoe ik met bepaalde situaties in mijn werk om moet gaan, maar toch blijft het soms lastig.

Als onderzoeker bij het VU medisch centrum (VUmc) werk ik op dit moment aan het project ‘Ik blijf aan het werk’. Dit is een project vanuit het VUmc over aan het werk blijven met een chronische ziekte. We willen hiermee de ondersteuning voor werkenden met een chronische ziekte in hun werk verbeteren, zodat zij aan het werk kunnen blijven.

Waar loop je tegen aan met een chronische ziekte?

Voor dit project ben ik op zoek naar werkenden met een chronische ziekte, waaronder een hart- of vaatziekte, die mee willen doen aan een groepsinterview. Tijdens de groepsinterviews wil ik een beter beeld krijgen van jullie ervaringen met het werken met een chronische ziekte: waar lopen jullie tegenaan, welke strategieën gebruiken jullie om aan het werk te blijven, welke behoeften hebben jullie wat betreft ondersteuning (onder andere door de bedrijfsarts)? Zijn er verbeterpunten voor ondersteuning door de sociaal geneeskundige (bedrijfs- of verzekeringsarts)? De groepsinterviews worden gehouden in Amsterdam en duren 1,5 tot 2 uur. Voor je medewerking ontvang je reiskostenvergoeding en een cadeaubon.

Hoe blijf jij aan het werk?

Kijk voor meer informatie op ikblijfaanhetwerk.nl en meld je aan. Alvast bedankt voor je medewerking!

Astrid Bosma, onderzoeker VUmc

Update 24-08-2017: Astrid laat weten dat er genoeg aanmeldingen voor de groepsinterviews zijn ontvangen. Ze bedankt iedereen die zich aangemeld heeft.