shutterstock_156243542Wil jij weer gaan sporten na een operatie? Of wil je beginnen met sporten omdat jouw cardioloog dit aanraadt? Ieder mens is verschillend. Niet alleen is elke hartaandoening anders, er zijn ook verschillen in lichamelijke en medische conditie.

En welke sport wil je gaan doen? Mountainbiken zal meer van je vragen dan recreatief zwemmen.

Het is belangrijk om je eigen cardioloog te vragen wanneer je weer kan gaan sporten. En hoe intensief. In het algemeen geldt dat het verstandig is om rustig te beginnen. Bouw langzaam op en luister goed naar je lichaam.

Op onze website vind je veel informatie en tips over sport en bewegen. Je kunt ook zoeken naar een sportactiviteit speciaal voor hartpatiënten met deskundige begeleiding via onze Beweegzoeker. Ga je graag naar buiten? Kijk dan voor beweegaanbod in jouw omgeving op de Beter in het Groen zoeker.

Het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop heeft op de website www.mijncardioloog.com een speciale pagina over sporten met een hartziekte. Je vindt hier informatie over bijvoorbeeld wanneer het niet verstandig is om te sporten en sportadvies bij verschillende hartaandoeningen.

Twijfel je of het verstandig is om te sporten? Heb je klachten? Of heb je nog nooit aan sport gedaan?
Dan kun je een sportmedische keuring laten doen. Op de website van de Vereniging voor Sportgeneeskunde www.sportzorg.nl lees je welke keuringen er zijn en waar je deze kunt laten doen. Sommige zorgverzekeringen vergoeden een sportmedische keuring ook. Kijk je polisvoorwaarden hier op na.