“Even de handen vrij en genieten van de gesprekken die ik met andere ouders kon voeren”. Aldus één van de ouders die meeging met het gezinsweekend voor kinderen van 5 tot 11 jaar met een hartaandoening. We hebben de eerste vakanties voor kinderen en jongeren met een hartaandoening en hun naasten alweer achter de rug. In de meivakantie startten we met het Gezinsweekend voor kinderen van 5 tot 11 jaar in De Duiventil in Nunspeet. De zeven gezinnen genoten volop van een warm bad, dat mede mogelijk werd gemaakt door de fantastische inzet van een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Zij namen de kinderen vier dagen mee in het thema onderwaterwereld. De ouders hadden even de handen vrij en genoten van alle gesprekken die ze konden voeren met elkaar, andere ouders en vrijwilligers.

P1110661Op pad met tieners

Direct na het Gezinsweekend begon de Tienermidweek voor jongeren van 14 tot 17 jaar in groepsaccommodatie Hoekelum in Bennekom. Het was een iets kleinere groep dit jaar, maar met heel veel nieuwe deelnemers en wederom een fantastisch team van vrijwilligers. Het programma was gevarieerd met onder andere een bezoek aan Sportcentrum Papendal en we konden lekker zelf kokkerellen. Er zijn veel nieuwe waardevolle contacten gelegd tijdens deze vakantie en daar zijn we enorm trots op!

Flesjes en luiers

AP1110856fgelopen weekend was het Gezinsweekend voor kinderen van 0 tot 5 jaar en hun ouders in de Biestheuvel in Hoogeloon. De jongste baby was zes maanden en de oudste peuter was drie jaar, dus heel veel luiers, flesjes en slaapjes. Ook hier weer hadden de ouders “even de handen vrij”. Er zijn contacten gelegd, waardevolle gesprekken gevoerd en de ouders konden met hernieuwde energie weer naar huis.

Ga je ook mee?

In 2017 zijn er nog drie vakanties gepland: het Gezinsweekend 11 tot 14 jaar, de Midweek 28+ en de week voor verstandelijk beperkten. Deelnemen is nog mogelijk, dus heb je interesse? Meld je dan snel aan! Voor het Gezinsweekend van 22 tot en met 24 september 2017 zijn we nog op zoek naar medische vrijwilligers. Je vindt alle informatie op vakanties.hartvrienden.nl

Bert-Jan van Veen, Eventmanager Patiëntenactiviteiten